Ta körkort med körkortsbehörighet B

Behörighet B - Bil, Även Automat

Körkort för personbil

När du ska ta körkort för vanlig personbil, behörighet B, är det flera saker du behöver tänka på. På Farsta trafikskola är vårt mål är att du så säkert, tryggt och till ett bra pris ska kunna ta ditt körkort. För att du ska få körkortet så billigt som möjligt är det viktigt att du planerar och övar kontinuerligt, både med teori och praktik. Motivation och tid är två nyckelfaktorer.

Vi erbjuder körkortsutbildning både för manuell växellåda och körkort för automat.

flat-2126884_640

Var ute i god tid

Körkortstillstånd

Börja med att göra din ansökan om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen, utan det får man inte övningsköra, varesig privat eller på körskolan. Det är bra att vara ute i god tid innan du vill börja köra då Transportstyrelsen ibland kan ha ganska lång handläggningstid.

Kom ihåg att du också behöver skicka in ett synintyg. Det är viktigt att synintyget kommer in i samband med din ansökan. Synintyget får inte vara utfärdat tidigare än två månader före ansökan.

Kom sedan in till oss och skriv in dig som elev på skolan. Vi hjälper dig att planera för ditt körkort. Ta med dig legitimation och körkortstillstånd när du skriver in dig och ha alltid giltig legitimation när du kör med oss.

Träna för ditt körkort smart

Teori och övningskörning

Det bästa är att få teori och övningskörning att gå hand i hand, dvs. att göra upp ett schema där du exempelvis bokar in dig på körlektioner två gånger i veckan några veckor framåt för att undvika att tiderna tar slut och du riskerar att bli utan. Samtidigt pluggar du flitigt med teorin. Funderar du på att till viss del övningsköra privat finns det flera saker att tänka på. Läs mer om att kombinera med privat övningskörning.

Du kan sitta hemma och öva på våra datafrågor över internet när det passar dig. Självklart finns det möjlighet för dig att sitta på skolan och öva under receptionens öppettider. (9.00-17.00) Lärarna kan, i mån av tid mellan sina lektioner, hjälpa dig om du har några speciella frågor.

Bilarna vi använder är Volkswagen T-Roc, Golf och Polo. De är mycket lättkörda och säkra bilar. Bilarna har justerbar ratt och höj-/sänkbara säten för att alla ska kunna sitta bekvämt.

Att lyckas med sitt körkort

Att lyckas med sin uppkörning till körkortet är en otroligt givande känsla. När förarprövaren ger det positiva beskedet känns en våg av lättnad och glädje. Känslan av att ha övervunnit utmaningarna och fått bevis på sin förmåga att köra skapar en stark känsla av stolthet.

Bilen blir plötsligt en symbol för frihet och oberoende, och tanken på att kunna utforska världen på egen hand fyller en med entusiasm. Det är en stund av triumf där många månader av träning och förberedelse belönas.

Nervös? Självklart är man det! Vi finns med dig hela vägen för att stötta och förbereda dig på bästa sätt inför att ta ditt körkort. 

För att komma igång börjar du med att skriva in dig på Trafikskolan. Ring oss så hjälper vi dig!

Vanliga frågor om Körkort behörighet B

Våra lärare har olika körtider beroende på veckodag och person. 

Vi har  lärare som kan erbjuda tider från  07.30-17.50. 

Din privata handledare är välkommen att åka med på lektionen om så önskas.

Ja, vi erbjuder olika paketpriser för körkortsutbildning. Se vår prislista för körkort B.

Ja, hos oss har du möjlighet att dela upp din betalning via ResursBank, med upp till 24 månaders räntefri avbetalning.

För att få övningsköra privat måste eleven samt handledaren gå en handledarutbildning.

Om du ska övningsköra privat måste du ha en handledare. Ni behöver ha gått en introduktionsutbildning eller handledareutbildning  som det ofta kallas någon gång under de senaste fem åren.

Läs mer om handledarutbildningen.

Se våra kursdatum

För att undvika debitering ska lektionen avbokas vardagen INNAN, innan kl 12.00.  D v s redan på fredag om du ska köra på måndag.

Nej, vi har inte den utrustningen som behövs. Du får vända sig till en optiker.